POSITIIVISEN PALAUTTEEN VOIMA

Olen saanut tämän kevään aikana johtamisen valmennuksistani palautetta, josta olen valtavan kiitollinen. Toivon hartaasti ennen jokaista valmennusta, että sen sisältö on sellainen, josta on osallistujille konkreettista hyötyä. Siksi on aina huojentavaa saada kuulla ja lukea, että sisällöstä on pidetty (mm. ”Hyvä kokonaisuus”, ”Hyviä koonteja johtamiseen liittyvistä teemoista”, ”Valmennus tuli tarpeeseen”, ”Sain uusia näkökulmia etäjohtamiseen” ja ”Sain lisävarmuutta omaan johtamiseeni.”) 

Palaute etävalmennuksista

Olen aiemmin puhunut seminaareissa ja yrityksissä ja saanut positiivista palautetta esiintymisestäni, mutta etävalmennuksissa kameran edessä puhuminen laajaa osallistujajoukkoa näkemättä saa välillä miettimään, mitenköhän tämä sujuu ja   riitänkö minä ja sisältöni ilman kaikkea tekniikan tarjoamaa työkaluarsenaalia. Saamani palaute nimenomaan esiintymisestäni syksyn ja kevään valmennuksissani Teamsissä ja Zoomissa on tämän vuoksi tullut yllätyksenä ja on ollut hämmentävää. Tässä muutama kirjallisena ja nimellä annettu  palaute:

”Kiitos, (etäjohtamisen etävalmennuksesi) oli hyvä! Etätyöskentelyäsi oli myös todella miellyttävä seurata.” 

”Kiitos pitämästäsi etäjohtamisen koulutuksesta! Persoonasi teki minuun vaikutuksen; koulutuksessasi oleminen tuntui suorastaan levolta!” 

”Koulutuksen kokonaisuus oli hyvä! Erittäin korkealle kouluttautunut ja vaativissa paikoissa ja ”korkealla tasolla” työskennellyt kouluttaja persoonana, asiantuntijana ja ihmisenä sekä luennoitsijana teki minuun lähtemättömän vaikutuksen.”

”Äänesi on niin ihana!”

Olin näiden äärellä sanaton. Valmennusten pitäminen on minulle valtavan energisoivaa ja merkityksellistä. Se, että ne ovat hyödyllisiä ja niitä on myös ilo seurata, antaa motivaatiota, iloa ja rohkeutta jatkaa.

”REHELLISTÄ, POSITIIVISTA PALAUTETTA
  EI VOI KOSKAAN SAADA LIIKAA.

Rehellinen palaute on johtamista

Palautteesta tulee mahtava olo silloin kun tietää, että se on aitoa ja rehellistä. Teeskentelyn ja palautteen antamisen vain kohteliaisuudesta tunnistaa kyllä aina ja se on hyödytöntä. Rehellistä, positiivista palautetta ei voi koskaan saada liikaa. Sen huomaa jo palautteen aikaansaamasta hämmennyksestä ja ilosta. Saman hämmennyksen, liikutuksen ja ilon huomaan asiakkaissanikin kun coachatessani annan heille positiivista palautetta.

Rehellisen, positiivisen ja myös tottakai rakentavan palautteen antaminen on oleellisen tärkeä osa valmentavaa johtamista. Sitä kannattaa antaa ja sitä kannattaa myös pyytää itselleen. Ja erityisesti sitä kannattaa kuunnella. Kuuntelu tarkoittaa läsnäoloa. Välittyykö puhujalle tunne, että kuuntelet? Myös etänä? Joidenkin mielestä läsnäolo onnistuu joskus jopa paremmin kahden kesken Teamsissa tai puhelimessa kuin samassa huoneessa. Teams-tiimipalaverit ovat helposti täynnä asia-agendaa tai ne ovat tärkeää epämuodollista keskustelua. Niiden aikana kannattaa muistaa tuoda esiin myös tiimien onnistumisia.

Keskustelulla, kuuntelulla, mielenkiinnon osoittamisella ja palautteella rakennat luottamusta sekä lisäät motivaatiota ja työssä jaksamista. Jokainen meistä haluaa silloin tällöin kannustusta hyvästä työstä ja toisaalta vahvistuksen, että  tekee oikeita asioita. Samalla saat oleellisen tärkeää tietoa ja näkökulmaa työhösi.

Sitä paitsi hyvän palautteen antaminen antaa mahtavan tunteen paitsi saajalle myös sen antajalle.